Oldal kiválasztása

mi-fontos-szamodra-01
Ma reggel feltették nekem a kérdést: mi a missziód, mi a küldetésed? Mi az, amiért dolgozol? Mi az a távlati terv, vágy, ami hajt? Nem egy, vagy több konkrét cél kivesézése volt a kérdés, hanem egy átfogó kép arról, hogy mi is az, ami felé haladok, ami fontos számomra.

Ezt adtam válaszként:

Mi a vízióm, misszióm? Kommunikációs fejlesztés és terep előkészítés.

Olyan embereket kívánok magam köré gyűjteni, akik nyitottak őszintébbé válni és nem zárkóznak el az ökologikus gondolkodás elől.  Ezalatt azt értem, hogy fontos számukra önmagukkal és a környezetükkel való összhang megteremtése, fenntartása, tágabb területre való kiterjesztése.

Ez kezdődik azzal, hogy jobban megismerje, felfedezze az ember, hogy mit is csinál, miért teszi azt, amit tesz, és hogyan és min változtasson, ha azok az eredmények, amiket jelenleg tapasztal (akár üzleti-, magánéleti szinten, sportban, egészség stb. terén), nem megfelelőek számára. Ennek óhatatlan következménye az őszinteség (ami számomra nem egyenlő azzal, hogy igazam van-e, vagy sem, vagy hogy igazat mondok-e másoknak)… aminek persze egy sor mellék hatása (velejárója) is van, lesz.

Majd folytatódik azzal, hogy segít másoknak is ebben, valamint egyre mélyülő, valódi kapcsolatokat alakít ki más emberekkel, csoportokkal.

És ez mind kommunikációról szól.

…és ennek a terepnek az előkészítése jelen pillanatban (is) a feladatom.

Te tudod-e, hogy számodra, mi fontos?

Mi az, amiért akár nélkülözésre is hajlandó lennél, vagy amibe extra időt, energiát, pénzt, vagy bármi mást fektetnél… mert úgy gondolod, hogy nincs semmi, ami fontosabb, érdemesebb ennél a valaminél, hiszen, ha nem ezt a valamit teszed, akkor tulajdonképpen nem is élsz, csak túlélsz, menekülsz?

Szóval mi a nagy távlati terved, missziód, víziód?

–> Ha van ilyened, és publikussá is tennéd, kérlek, kattints ide, és oszd meg!

–> Ha pedig nincs, javaslom, tölts el legalább pár percet, de akár napokat, sőt hónapokat, éveket is ezzel a kérdéssel, mert sokat fog segíteni.
Ha pedig elakadnál, ne késlekedj megkeresni, hátha sikerül közösen megtalálni… vagy legalább tudok néhány olyan nézőpontot adni, amivel könnyebben rálelhetsz a saját utadra – mindegy, hogy üzleti vonalon, sport területen, vagy az életed más szférájában keresed a helyed.

Itt megtalálsz!


[fblike]