Oldal kiválasztása

„Az emberi lét lényegét az jelenti, hogy képesek vagyunk irányítani önmagunk életét. Az ember cselekszik, az állatok és az „ember-robotok” csak reagálnak. Az ember döntéseket képes hozni az értékrendje alapján. Az a képességünk, hogy megválasszuk éltünk irányát, lehetővé teszi, hogy újra és újra meghatározzuk önmagunkat, megváltoztassuk a jövőnket, és erős hatást gyakoroljunk a világ többi részére. Ennek az adottságunknak köszönhetően tudjuk kihasználni a többi adottságunkat; ez teszi lehetővé, hogy életünket egyre magasabb és magasabb szintre emeljük.”

– Stephen R. Covey –

Melyik a te magasságod?

Melyik a te magasságod? – Forrás: http://t7.hu/01zg

Ez, vagyis a képesség, hogy döntéseket tudunk hozni, teszi lehetővé a célkitűzést és annak megvalósítását. Tedd próbára magad: tűzz ki valami banális „célt”, amire talán nem is mondanád, hogy az egy CÉL, majd csináld meg, valósítsd meg. Majd emeld a tétet, és tűzz ki egy kicsit komolyabbat, majd valósítsd meg azt is. És közben figyeld magad. Figyeld a tested és ez elméd visszajelzéseit. Melyik az a szint, melyik az a cél, melyik az a kihívás, amelyiknél már összeszorul a gyomrod, vagy más testi tünetet (reakciót) tapasztalsz? És mikor kezdi el ledobni az elméd az ékszíjat? Mikor bukkannak elő olyan gondolatok, mint „áh, ez nem lehet!”, vagy „erre nem vagyok képes”, vagy bármi korlátozó önmantra?

Ha ezeket felfedezed, „fülön csíped” és kezdesz velük valamit, akkor utána még könnyebben haladhatsz előre, és újabb döntéseket hozhatsz, míg el nem éred a célodat, majd az újabb célodat.

Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdésed van, vagy szeretnél segítséget kapni, keress meg ITT, vagy gyere el egy tréningre, konzultációra!