Oldal kiválasztása

…behelyettesíthetsz ide szinte bármi, ami fontos számodra.

Amiről itt most beszélek, elengedhetetlen, ha sikerre szeretnél vinni valamit. Mindegy, hogy miről van szó. Lehet ez a céged sikere, a kapcsolatod harmóniája. De beszélhetünk a sporteredményeidről is, vagy arról, mennyi pénzt viszel haza. Ha odafigyelsz erre, akkor garantáltan jobban fogod érezni magad a bőrödben, többet fogsz mosolyogni, de még az elismerések és a gratulációk is (szinte) mindennapossá válnak.

Nagy meglepetést nem fogok okozni neked azzal, hogy elárulom, mi is ez a – mágikusnak ugyan nem mondható – valami. Ez viszont tuti, hogy segíteni fog jobbá tenni az életed. Még jobbá!
Sokan… bizony, elég sokan – megfigyeléseim szerint tízből 8-9 ember – NEM foglalkozik vele kellő alapossággal, nem figyel rá, nem törődik vele rendszeresen.

És tudod, mi lehet ennek a következménye?

 • A sikeres vállalkozói ötletnek csak a töredéke valósul meg.
 • A munkahely, ahová – akár vezetőként, akár bármilyen szintű alkalmazottként – bejársz, nem szívesen látogatott hellyé válik – és nemcsak számodra.
 • Az pénz, amit megkeresel, meg sem közelíti azt, amennyi havonta a számládra érkezhetne.
 • A kapcsolatod, mindegy az, hogy házasságban élsz, vagy sem, nem nyújtja azt az örömöt, amit egyébként jelenthetne, és inkább az otthoni – kisebb vagy nagyobb – háborúk színterévé válik.
 • Ha maratonra, félmaratonra, vagy bármilyen más sportágban, bármilyen versenyre készülsz, vagy csak óriási nehézségek árán éred el azt a célt (lehet ez pl. egy időeredmény), ami számodra fontos, vagy – és sajnos ez a gyakoribb – el sem éred.
 • Az egészséged csorbul, vagy akár romokban is heverhet – ha huzamosan így élsz.
 • Vagy pénzed nem lesz, vagy szabadidőd, vagy ami még rosszabb: egyik sem.
 • Az a hely, ahol élsz, bár otthonodnak szeretnéd mondani, legkevésbé sem szeretsz majd odajárni, ott lenni.

Mi tehát ez a valami?

Mi az, amit ha hanyagolsz, ha nem figyelsz oda rá, akkor mély zuhanásba kezd az életed, ugyanakkor, ha törődsz vele, akkor az életed minden területén javulást fogsz tapasztalni? Mi lehet ez?

Oké, oké, nem húzom tovább… Tá-dááám: ez az összhang.

– Összhang??? – kérdezheted, teljesen jogosan.

IGEN, az összhang az, amire – rendszeresen – az emberek elenyésző kisebbsége figyel. Pedig az összhang az, ami egy olyan összetevő, ami megadja mindazt számodra, amit szeretnél.

De mi is ez az összhang, miben, hol kell ezt keresni? Keresni kell, vagy megteremteni?

Ha vállalkozást vagy más csapatot irányítasz, akkor az összhang elengedhetetlen közted, a te személyes célod és a cég/csapat célja közt. De vezetőként neked oda kell figyelned az általad vezetett emberek közötti összhangra is – beleértve saját magadat is, hiszen te is a csapat része vagy. Ez a te felelősséged.

Ha kapcsolatban élsz, vagy ha szeretnéd, hogy legyen, de nem akármilyen, hanem olyan igazán remek, szenvedélyes, őszinte, vidám, ahol a mosoly is mindennapos, akkor az összhang nem hiányozhat. Mondhatom ezt úgy is: összhangban kell élnetek egymással.

Ha versenyekre készülsz, és ha netán még edződ is van, aki segíti fejlődésedet, akkor az összhang itt is kiemelten fontos. Közted és az edződ között. Na és a célodat is összhangba kell hozni a szükséges edzésmunkával. Az edzést a családi és üzleti életeddel, mindennapos tevékenységeiddel.

4 terület

Összhangot az alábbi 4 területen mindenképp érdemes megteremtened, különben az életedben csak részharmónia fog megjelenni, ami pedig egy óriási nagy önámítás. Hazugság is – ha úgy tetszik.

 • pénz, jövedelem, anyagiak
 • egészség és energia
 • emberi kapcsolatok
 • szabadidő, hobbi, kikapcsolódás

Ha van pénzed, kellő mennyiség, vagy még annál is több, mert ezen a területen sikerült összhangot teremtened, DE nincs elegendő szabadidőd, vagy nincsenek bizalmi kapcsolataid, vagy az egészséged a padlón, akkor – a teljes képet szemlélve – az életedből bizony hiányzik az összhang.

Egy példa

Szeretnék mutatni neked egy nagyon jó videót, ahol látványosan is a felszínre – pontosabban a színpadra – kerül az összhang, és az, hogy ez mit tud eredményezni.

Jó szórakozást kívánok hozzá, és majd ne felejts el a videó alatti rövid gondolatnál elidőzni!

Zárásként

Ha szeretnéd, hogy az összhang a te életedben is megjelenjen, és ne csak időszakosan, néha-néha, hanem rendszeresen, és a számodra fontos területek mindegyikén, akkor kérlek, írd meg a neved, e-mail címed, és megkapod az „Összhang Megteremtése” c. anyagot, aminek segítségével, eltűnik az életedből a káosz, jobban átlátod majd, hogy mi okozza a zűrzavart, és megtudod, hogy életed egyes részletei, miért olyan kínzóak.
Kapsz arra is választ, hogy mindezen miképp kerekedhetsz felül.

Tehát, ha az összhangot nem csak hírből szeretnéd ismerni, hanem rendszeresen szeretnéd megtapasztalni, akkor töltsd ki az alábbi két mezőt!